O školi "Jovan Jovanović Zmaj", Obrenovac

OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" nalazi se u Obrenovcu. Udaljeni smo od Beograda 29 kilometara. U našoj školi nastavu pohađa 1545učenika u 61 odeljenju (podaci za školsku 2017/2018. godinu). Nastava se izvodi od 1. do 8. razreda u matičnoj školi i u područnom odeljenju u prigradskom naselju Zvečka.

Matična škola nalazi se pored magistralnog puta prema Valjevu. Sagrađena je i počela sa radom 1959. godine da bi se narednih godina izvršila dogradnja. Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" je 1959. godine imala 1150 učenika raspoređena u 31 odeljenje. U školi je radilo 38 nastavnika, direktor, sekretar i 5 pomoćnih službenika. Narodni odbor opštine Obrenovac je 21. septembra 1960. doneo odluku da se nova škola nazove: Osnovna škola ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Obrenovcu.

Matična škola nalazi se pored magistralnog puta prema Valjevu. Sagrađena je i počela sa radom 1959. godine da bi se narednih godina izvršila dogradnja. Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" je 1959. godine imala 1150 učenika raspoređena u 31 odeljenje. U školi je radilo 38 nastavnika, direktor, sekretar i 5 pomoćnih službenika. Narodni odbor opštine Obrenovac je 21. septembra 1960. doneo odluku da se nova škola nazove: Osnovna škola ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Obrenovcu. Danas se nastava odvija u dva objekta. Jedan je na mestu starog, a drugi izdvojeni u prigradskom naselju Zvečka.

Ukupan broj učenika u matičnoj školi je 1342. Nastava se realizuje u 13 učionica i 18 kabineta, fiskulturnoj sali i kabinetu informatike. Pored ovih prostorija škola ima kancelariju za: direktora i pomoćnika direktora, stručne saradnike, za administraciju, stomatološku ordinaciju, kuhinju sa trpezarijom i prateće prostorije. Škola poseduje ograđeno dvorište sa sportskim terenom koji može da se koristi za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Područno odeljenje je fizički izdvojeno od matične škole i nalazi se 3 kilometra udaljeno u selu Zvečka. Ovo je mala škola, prostor od 780 kvadrata koristi 208 učenika. Nastava se odvija u dve smene u 6 učionica. Škola raspolaže informatičkim kabinetom. Nastava fizičkog vaspitanjea izvodi se na sportskom terenu u dvorištu škole u zavisnosti od vremenskih uslova. U prostorijama ove škole radi i predškolska ustanova "Perka Vićentijević" u kojoj se realizuje obavezni predškolski program.

Specifičnosti naše škole

Dugogodišnje svestrano i kvalitetno organizovan rad dodatne nastave i vanškolske aktivnosti krunisana je vrhunskim rezultatima na saveznim i međunarodnim takmičenjima iz biologije, fizike, matematike, istorije, muzičke kulture, različitih sportskih disciplina. To su vrlo vredna i talentovana deca koja ponekad svoja interesovanja moraju da zadovolje van školske jer škola ponekad nema uslova da ispuni njihove vannastavne potrebe. Uspesi koje postižu naši učenici nisu uvek dovoljno poznati javnosti.

Od školske 2010/2011. godine u našoj školi za učenike prvog i drugog razreda postoji celodnevna nastava koja učenicima kroz dva bloka časova omogućava da period od 07:00 do 17 :00 provedu u našoj školi zbrinuti, da uče, da završe domaće zadatke, da vežbaju i da se igraju.

Misija škole

Osnovna misija naše Škole je da podstiče razvoj ličnosti naših učenika, njihove individualnosti, kreativnosti, takmičarskog duha, kritičkog mišljenja kao i njihove osposobljenosti za formiranjem vrednosnih stavova u cilju snalaženja u društvenom okruženju.

Šta želimo

Želimo udruženim snagama da stvorimo školu u kojoj će svako dete boraviti sa zadovoljstvom, a iz koje će otići spremno da se u životu suoči sa svim lepim i ružnim stvarima koje ga očekuju.

Izveli smo generacije vrhunskih stručnjaka i naučnih radnika.

Ne razmišljajte! Prepustite dete timu koji pobeđuje, Osnovnoj školi " Jovan Jovanović Zmaj "

Mi znamo kako.